Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Τα Αγρίμια

Η σειρά, όπως δημοσιεύθηκε από το "Αγόρι"
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Τα «Αγρίμια» («The Wild Wonders») ήταν μια όμορφη εικονογραφημένη σειρά κόμικς που δημοσιεύθηκε στη χώρα μας από το περιοδικό «Αγόρι» του κ. Νίκου Δεληγιώργη. Πρόκειται για αναπαραγωγή από το βρετανικό περιοδικό «Valiant» με βασικούς πρωταγωνιστές δυο αδέλφια (Ρικ και Τσάρλι) τα οποία είχαν μεγαλώσει μόνα τους στο (φανταστικό) νησί ‘Worrag’ των ‘Outer Hebrides (θυμίζοντας έντονα την περίπτωση «Μόγλη»), έχοντας αποκτήσει υπερφυσικές αθλητικές ικανότητες. 

Τα αγόρια αναλαμβάνει υπό την προστασία του ο Ολυμπιονίκης της Κολύμβησης Μάικ Φλυν, ιδιοκτήτης παράλληλα, ενός σταθμού αυτοκινήτων στην επίσης υποθετική πόλη ‘Bexleyheath’. Ο Φλυν αγωνίζεται να προστατεύσει τα παιδιά, αφού η άγρια φύση τους δε τους εξασφαλίζει και την απαιτούμενη συμπεριφορά, καθώς μπλέκονται συνεχώς σε περιπέτειες κατά τη διάρκεια των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν μέρος, σαρώνοντας ταυτοχρόνως κάθε εμπόδιο και κάθε αντίπαλο! 

  • Το σενάριο είναι του ειδικού σε τέτοιου είδους θέματα Tom Tully και το σχέδιο του αείμνηστου Mike Western (1925 – 2008).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...