Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Καλώς ορίσατε στο μπλογκ του περιοδικού "Αγόρι"!

"Δυναμικό Αγόρι"
# 1
Φίλες και φίλοι,

Από καιρό σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον ιστότοπο, αφιερωμένο στο αγαπημένο εβδομαδιαίο περιοδικό "Αγόρι" που μας κράτησε συντροφιά από το 1975 έως το 1992, γνωρίζοντας διαφόρους περιόδους έκδοσης. Στην πλούσια ύλη του συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες εικονογραφημένες ιστορίες (comics), άρθρα και ειδήσεις, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αφίσες αστέρων της καλλιτεχνικής και αθλητικής ζωής, όπως και διάφορες πρωτότυπες προσφορές.

Δημιουργός του εξαιρετικού αυτού εντύπου είναι ο εκδότης Νίκος Δεληγιώργης, με τη ζωή του οποίου και με το έργο του, θα ασχοληθούμε εκτενώς σε επόμενα άρθρα μας. Η εμφάνιση του περιοδικού (αρχικά "Δυναμικό Αγόρι")  αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία κι άλλων παρόμοιων εικονογραφημένων τίτλων, όπως λ.χ. ο "Μπλεκ" (μεγάλης διάστασης) που περιείχαν πλήθος ιστοριών, ενώ η θεματολογία τους σταδιακά, διευρύνθηκε, περιλαμβάνοντας θέματα που άγγιζαν κοινωνικά ζητήματα ή ευαίσθητες καταστάσεις που απασχολούσαν τη νεολαία.

Με την πεποίθηση ότι θα σταθείτε κοντά σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια, ευελπιστούμε ότι το blog μας θα είναι για σας μια ευκαιρία να θυμηθείτε ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος και να ανακαλέσετε από το βάθος της μνήμης σας, ότι πιο χαρούμενο υπάρχει!

Καλή μας αρχή!

Νίκος Δημ. Νικολαΐδης 

6 σχόλια:

  1. Καλή αρχή για το αλησμόνητο και ιδιαζόντως ψυχαγωγικό Αγόρι... το περιοδικό της καρδιάς και της νιότης μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το blog φίλε Νίκο που για μια ακόμα φορά μας ταξιδεύεις στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με τα περιοδικά που μεγαλώσαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Σπυρο μου!!! Αν θέλεις να κανεις κι εσυ αναρτησεις στο μπλογκ απλα ενημερωσε με! !!

      Διαγραφή

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...