Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Τα Τέρατα του Μετώπου

«Fiends of the Eastern Front» είναι μία εξαιρετική εικονογραφημένη ιστορία (κόμικς) την οποία εμπνεύστηκε ο γεννημένος το 1947, Βρετανός (Σκότος) συγγραφέας Gerry Finlay-Day και μετουσίωσε σε εικόνες ο Ισπανός καλλιτέχνης Carlos Ezquerra (1947 – 2018).

Δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο, Αγγλικό περιοδικό «2000AD» (της εταιρείας  «I.P.C.») σε 10 συνέχειες (Φεβρουάριος – Απρίλιος 1980), τις οποίες αναπαρήγαγε στα ελληνικά (υπό τον τίτλο «Τέρατα του Μετώπου») λίγα χρόνια μετά, το δικό μας «Αγόρι» (τεύχη 264 – 273).


Η υπόθεση αφορά στην εύρεση του ημερολογίου ενός νεαρού Γερμανού στρατιώτη που πολεμούσε στο Ανατολικό Μέτωπο, από το οποίο ξεπηδούν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση μίας ομάδας Ρουμάνων μαχητών, οι οποίοι εμφανίζονταν στο πεδίο των μαχών μόνο τις νύχτες.



Αποτελεί συνδυασμό πολεμικής περιπέτειας με στοιχεία υπερφυσικού θρίλερ και θεωρείται από τις αρτιότερες δημιουργίες στο είδος του. Στο σενάριο (νεότερης έκδοσης του έργου) συνεργάσθηκε ο David Bishop και στην εικονογράφηση ο Colin MacNeil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...