Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρώτο «Δυναμικό Αγόρι»

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο ιστορικό τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού, που κυκλοφόρησε σε μεσαία διάσταση την Παρασκευή, 26 Ιουλίου του 1975.

Περιεχόμενες ιστορίες (όλες τους ήταν αποκλειστικότητες γνωστών βρετανικών περιοδικών και Ισπανικών εκδοτικών οίκων):


«ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ο πιο μικρός ήρωας» (κείμενο με λίγες εικόνες, σελίδες 2): Η ιστορία του 15χρονου Άρθουρ Φιτζγκίμπον που με κίνδυνο της ζωής του διέσωσε τραυματίες βρετανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β΄Κινεζικού Πολέμου (1860) και τιμήθηκε για τη δράση του αυτή με το ανώτατο παράσημο του Σταυρού της Βικτώριας.


«ΕΛ ΖΑΜΠΑΤΟ» (16 σελίδες): Η επική δημιουργία του θρυλικού Ισπανού ήρωα, που μάχεται τους Ρωμαίους κατακτητές της χώρας του.


«ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ» (3 σελίδες): Τα αδέλφια Σάμμυ και Σίλα Μπρούστερ στον αγώνα κατά των εγκληματιών στην εξοχική Αγγλία.


«ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ» (3 σελίδες): Ο μηχανικός μοτοσυκλετών Ουίλιαμ Μπέρτ, ονειρεύεται να κάνει μεγάλη καριέρα στις πίστες των «μότο-κρος»


«Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ» (4 σελίδες): Ο νεαρός Πέτερ θέτει υπό την προστασία του μια μικρή ομάδα εξωγήινων, που οι διαστάσεις τους δεν ξεπερνούν το ύψος μιας κούπας καφέ!


«Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ» (3 σελίδες): Ο διάδοχος του Αιγυπτιακού θρόνου, κυνηγημένος από μια δράκα ραδιούργων εχθρών ξυπνά από βαθύ λήθαργο στη Βρετανία του... 1975.

«Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ» (παιδικό, 2 σελ.)


«ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ» (2 σελίδες): Το Μάρτιο του 2.000 ο εξωγήινος δικτάτωρ Ντορτ απειλή τη Γη με... 10.000 καταστροφές.

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΖΟΥΜΠΑ» (παιδικό, 1 σελ.)


«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ» (3 σελίδες): ο Έλληνας εθελοντής λοχίας Γιώργος Γκανάς πολεμά με αξιοθαύμαστο θάρρος κατά τη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία (6 Ιουνίου 1944)


«ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΠΩΝΕΖΩΝ» (3 σελίδες): Στη Βιρμανία του 1942, μια ομάδα κρατουμένων αγωνίζεται να επιβιώσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης που διοικεί ένας παρανοϊκός Ιάπωνας αξιωματικός.


«ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» (6 σελίδες): Μια χούφτα καταδίκων μετατρέπεται σε πολεμική μηχανή των συμμάχων υπό τις οδηγίες του ταγματάρχη Τάγκαρτ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


«ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ» (4 σελίδες):  Το ιστιοφόρο του Σερ Φράνσις Ντρέικ εμφανίζεται στις θάλασσες του Βορρά για να καταβυθίσει γερμανικά πολεμικά πλοία το 1941 !!!


«ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΑΣΣΟΥ» (4 σελίδες): ο έφηβος και μετέπειτα ηγέτης της Μέλτσεστερ Ρόυ Ρέης διακρίνεται στα σπορ κατά τη διάρκεια της σχολικής του ζωής.

«ΚΑΥΜΕΝΕ ΜΠΑΜΠΑ» (παιδικό, 1 σελ.)

«Ο ΦΙΤΣΟΥΛΑΣ» (παιδικό, 2 σελ.)

«ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΣ ΜΠΕΜΠΕΣ» (παιδικό, 1 σελ.)

«ΤΟ ΠΑΝΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ» (παιδικό, 2 σελ.)

«ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ» (παιδικό, 1 σελ.)

«Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΠΑΛΑ» (παιδικό, 1 σελ.)

«ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (οπισθόφυλλο): Περίεργα συμβάντα και επισημάνσεις που σημειώθηκαν κατά το Β΄ Π.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...