Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ο ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣM.A.C.H. One») ή αλλιώς μυστικός πράκτωρ John Probe είναι ένας ακόμη διάσημος χαρακτήρας κόμικ που απολαύσαμε και στην Ελλάδα, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού μας. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το τηλεοπτικό σίριαλ «The Six Million Dollar Man»  (1973 – 1978), Βρετανικής παραγωγής, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Lee Majors που υποδύεται έναν αστροναύτη.

Η σειρά εμφανίστηκε στο εναρκτήριο τεύχος του περιοδικού επιστημονικής φαντασίας «2000AD» (1977) και τερματίστηκε στο Prog #64. Συντελεστές της ήταν ο εκδότης Pat Mills (που έγραψε το σενάριο) και ο εικονογράφος Enio. Εστιάζει πάνω στην προσωπικότητα του βασικού ήρωα, ενός, ουσιαστικά, μεταλλαγμένου πλάσματος  το οποίο επανέφεραν στη ζωή επιστήμονες και ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της πατρίδας του. 


Ο κυνισμός στους διαλόγους, οι αρκετές σκηνές ωμής βίας αλλά και οι σχεδόν πάντα, απρόβλεπτες εξελίξεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της εξαιρετικής δημιουργίας, ικανής να συγκινήσει κάθε είδος αναγνώστη! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...