Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Αδάμ, ο ταξιδευτής του χωρόχρονου!

Χαρακτηριστική σελίδα της σειράς, από το πενάκι
του Francisco Solano Lopez

«Αδάμ ο Αιώνιος» («Adam Eterno») ήταν μία περιπετειώδης εικονογραφημένη σειρά Βρετανικής προέλευσης, που παρουσιάστηκε τη διετία 1970 - 1971 και την οποία απολαύσαμε στο δικό μας «Αγόρι» όπως και άλλα, παρόμοια έντυπα. Εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο εναρκτήριο τεύχος του περιοδικού Thunder (17 Οκτωβρίου 1970) της εταιρίας "I.P.C."  και αποτελούσε μία έμπνευση του εκδότη του, Jack LeGrand, που μετουσίωσε σε συναρπαστικό σενάριο ο χαρισματικός συγγραφέας Tom Tully.

Τον αρχικό σχεδιασμό της ιστορίας ανέλαβε ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Tom Kerr. Ωστόσο, με την ιστορία του ταξιδιώτη του χρόνου ταυτίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά ο Francisco Solano Lopez, που πήρε αργότερα τη σχεδιαστική σκυτάλη από τον προκάτοχό του. Στη συγγραφή των επεισοδίων, εκτός του Tully, συνεισέφεραν, κατά καιρούς και μεταξύ άλλων, οι Scott Goodall και Colin Page, ενώ στην εικονογράφηση διακρίθηκαν και οι Eric Bradbury, Joe Colquhoun και Carlos Cruz.


Η 1η σελίδα της σειράς, σχεδιασμένη από τον Tom Kerr
Η υπόθεση: Ο Αδάμ, ένας βοηθός του αλχημιστή Εράσμου Hemlock του 16ου αιώνα, μεταμορφώνεται το έτος 1580 σε αθάνατο διαβάτη του σύμπαντος, αφού μετά την απόφασή του να δοκιμάσει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής «καταδικάζεται» να ζει για πάντα. Περιφερόμενος σε έναν αέναο χωρόχρονο, ο Αδάμ είναι άτρωτος από κάθε είδους όπλο εκτός εάν πληγεί από ένα ξίφος φτιαγμένο από καθαρό χρυσό. Οι περιπέτειες αποτελούν ένα μάγμα δράματος, δράσης και ιστορικής αναδίφησης, διανθισμένες από μεταφυσικά στοιχεία. Από τις πρωτότυπες και φυσικά, αλησμόνητες του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε στο μπλογκ του "Αγοριού"

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δεληγιώργη...

( Γράφει: Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης ) Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μίας γενιάς που, με νομοτελειακή ακρίβεια μας αποχαιρετά, ο βετεράνος εκδότη...